Cees Groeneveld (74) krijgt Koninklijke onderscheiding

Cees Groeneveld uit Sprang-Capelle is vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Ronald Bakker vanwege zijn verdiensten voor muziekvereniging Sirena uit Sprang-Capelle.

Cees Groeneveld was voorheen werkzaam bij de plantsoenendienst van de voormalige gemeente Sprang-Capelle. Naast zijn werk is hij sinds 1954 (60 jaar) lid en inmiddels 50 jaar bestuurslid van het fanfarekorps ‘Sirena’. Tot muziekvereniging Sirena behoort sinds 2011 ook de sambagroep ‘Bateria Arenis’. Cees was bij de oprichting van Bateria Arenis betrokken als bestuurslid van Sirena.

In deze 50 jaar als bestuurslid, maar ook als actief lid, heeft de vereniging nooit tevergeefs een beroep op Cees gedaan. Als actief muzikant heeft Cees vele concoursen en concerten meegemaakt. Hij heeft onder leiding van vele dirigenten gespeeld. Daarnaast haalt de heer Groeneveld oud papier op om de vereniging financieel te steunen, verzorgt de catering voor en na de optredens en ondersteunt de jeugdleden.
Verder helpt de heer Groeneveld bij de op- en afbouw van het podium, werft hij sponsoren en draagt zorg voor de promotie van Sirena door het verspreiden van posters en flyers.

bron: Nieuws.nl

Geef een antwoord